Pizza pepperoni

Pizza pepperoni

Pizza… Wie is daar niet gek van?
Ok, deze bodem proeft helemaal niet naar pizzadeeg ofzo… Excuses aan degenen die daarop gehoopt hadden, maar in de plaats geef ik je een gezond alternatief dat alle gezonde ingrediënten bevat waarmee een pizza belegd wordt… Vandaar de naam 😉

Ik heb er alvast een nieuw lievelingsgerecht bij 😀

Toch liever een pizza met bodem? Kijk dan even hier.

TIP: “Wil je graag een koolhydraatarm dieet volgen? Maak dan gebruik van het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu! De recepten zijn eenvoudig en snel te bereiden en je zal zo’n 2 kg per week afvallen!”. Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Ingrediënten voor de bodem

  • 200 g verse kaas
  • 2 eieren
  • 1/4 tl zware peper
  • 1 tl lookpoeder (optioneel)
  • 25 g parmezaanse kaas

Ingrediënten voor de topping

  • 160 g passata
  • 250 g mozzarella
  • 1 groene paprika
  • 250 g champignons
  • enkele sneetjes pepperoni (of chorizo)

Directions

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Neem een ovenschotel en spray hem in met bakspray (of gebruik olie of boter).
  3. Voor de bodem: doe de verse kaas, de eieren, de peper, het lookpoeder en de parmezaanse kaas in een kom en mix alles onder elkaar.
  4. Giet het mengsel in de ovenschotel en bak dit gedurende 12 à 15 minuten of tot het goudbruin ziet. Laat de bodem eerst 10 minuten afkoelen vooraleer je de topping erop doet.
  5. Snij de paprika in kleine stukjes en snij ook de champignons heel erg fijn.
  6. Verdeel de passata over de bodem en bedek met mozzarella. Doe de champignons en de paprika erop en zet de ovenschotel zo’n 10 minuten in de oven. (De paprika is nog lekker knapperig op die manier. Hou je daar niet zo van? Stoof ze dan eerst wat aan in een pan).

Tip: uiteraard kan je de bodem beleggen met eender welke combinatie die jij lekker vindt.

Voedingswaarde (per portie)
Calorieën: 516
Eiwitten: 35,5 g

Koolhydraten: 8,9 g

Vetten: 36,8 g

Afvallen dankzij het Koolhydraatarm Weekmenu

Ben je opzoek naar meer koolhydraatarme recepten? Dan is het Koolhydraatarm Weekmenu ook iets voor jou. Ik maak er dagelijks gebruik van omdat je complete dagmenu’s ontvangt.

Zo hoef ik niet alles uit te zoeken en ook kloppen de voedingswaarden die je iedere dag mag binnen krijgen om af te kunnen vallen. Waar ik ook veel aan heb zijn de snelle en makkelijke recepten.

Ik ben namelijk een druk persoon en heb geen tijd om veel met eten bezig te zijn. Wat ik ook nog graag wil benoemen is dat je tussendoor geen honger hebt. Er zijn 6 eetmomenten per dag en dat geeft mij constant een verzadigd gevoel.

Waarom ik het Koolhydraatarm Weekmenu ook met jou wil delen is omdat je 30 dagen afslank garantie hebt. Mocht je het toch niks vinden of val je niet af, dan krijg je het volledige aankoop bedrag terug.

Voor meer informatie raad ik je aan om naar deze pagina te gaan >> Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Heb je vragen over dit recept of weekmenu laat dan hieronder een reactie achter. Ik help je graag verder!

Het Koolhydraatarm 30 dagen menu

 

7 reacties

  1. Wat voor verse kaas gebruik.je hier voor? Philadelphia of plakjes kaas of nog weer wat anders? Alvast Bedankt!

    Groetjes Noor

    Ps: wat een heerlijke site is dit!

  2. Jolanda says:

    Hallo,

    Als eerst wil ik laten weten dat ik deze site helemaal te gek vindt.

    Bij het maken van de pizza blijft er heel veel vocht over. Hoe kan ik dit oplossen, doe ik iets verkeerd?

    Groetjes,
    Jolanda

  3. Michelle says:

    Goedeavond
    Ik had een vraag.
    Word de kaasbodem ook hard?
    En is 200 gram verse kaas wel genoeg?
    Kan ik eventueel de hoeveelheid veranderen in wat meer verse kaas?
    Groetjes Michelle

    • Hallo Michelle,

      Nee, de bodem wordt niet hard en het geheel blijft ook vrij vochtig, dit omdat er niets van meel inzit, bewust natuurlijk om de calorieën niet onnodig de hoogte in te jagen.

      Groetjes,
      Lore

  4. Ik heb ooit eens van bloemkool een pizzabodem gemaakt! ook lekker 🙂

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*