Ovenschotel met paprika en courgette

Ovenschotel met paprika en courgette

Vegetarische ovenschotel die je perfect zo kan serveren. Of met een stukje vis of vlees!

TIP: “Wil je graag een koolhydraatarm dieet volgen? Maak dan gebruik van het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu! De recepten zijn eenvoudig en snel te bereiden en je zal zo’n 2 kg per week afvallen!”. Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Ingrediënten

  • 3 courgettes
  • 3 paprika’s (rood, geel en groen eventueel)
  • 4 tomaten
  • 300 g bloemkool
  • 3 uien
  • 3 teentjes look
  • 3 eieren
  • 100 g geraspte kaas
  • scheutje room
  • rozemarijn
  • 3 el basilicum (fijngesneden)

Werkwijze

  1. Blancheer de bloemkool voor ongeveer 4 minuten.
  2. Snij de tomaten in stukjes en verwijder het vocht en de pitjes.
  3. Snij de paprika’s in stukjes en de uien in ringen.
  4. Doe een scheutje olijfolie in een wokpan en voeg de geperste lookteentjes toe samen met de courgettes. Laat alles een tiental minuutjes bakken en haal ze daarna uit de pan.
  5. Doe de paprika’s en de uien in de(zelfde) wokpan. Bak ze even op en voeg de basilicum en de rozemarijn toe. Kruid met peper en zout. Doe nu de courgettes er weer bij.
  6. Meng 3 eieren met een scheutje room en klop flink. Voeg hierbij de helft van de geraspte kaas.
  7. Doe de gewokte groenten in een ovenschotel en giet het eimengsel erover. Strooi de rest van de geraspte kaas erover.
  8. Zet de overschotel voor ongeveer 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200°

Voedingswaarde (per portie)
Calorieën: 210
Eiwitten:  14,2 g

Koolhydraten: 15,4 g

Vetten:  8,6 g

Afvallen dankzij het Koolhydraatarm Weekmenu

Ben je opzoek naar meer koolhydraatarme recepten? Dan is het Koolhydraatarm Weekmenu ook iets voor jou. Ik maak er dagelijks gebruik van omdat je complete dagmenu’s ontvangt.

Zo hoef ik niet alles uit te zoeken en ook kloppen de voedingswaarden die je iedere dag mag binnen krijgen om af te kunnen vallen. Waar ik ook veel aan heb zijn de snelle en makkelijke recepten.

Ik ben namelijk een druk persoon en heb geen tijd om veel met eten bezig te zijn. Wat ik ook nog graag wil benoemen is dat je tussendoor geen honger hebt. Er zijn 6 eetmomenten per dag en dat geeft mij constant een verzadigd gevoel.

Waarom ik het Koolhydraatarm Weekmenu ook met jou wil delen is omdat je 30 dagen afslank garantie hebt. Mocht je het toch niks vinden of val je niet af, dan krijg je het volledige aankoop bedrag terug.

Voor meer informatie raad ik je aan om naar deze pagina te gaan >> Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Heb je vragen over dit recept of weekmenu laat dan hieronder een reactie achter. Ik help je graag verder!

Het Koolhydraatarm 30 dagen menu

 

8 reacties

  1. Judith says:

    Beste Lore,

    Vandaag dit recept gemaakt, erg lekker. Alleen zou ik graag willen weten hoeveel gram een portie is? Ga je bij ieder recept uit van 100 gram?

    Alvast bedankt voor u reactie.

  2. Ton Beekes says:

    lijkt me erg lekker~voor hoeveel personen is dit recept ?

  3. Is het mogelijk dat als er een recept on line komt ook de aantal porties vermeld worden?
    Is vaak een raadsel…

    • Hallo Marjan,
      Dat staat er altijd bij hoor. Maar als je via je telefoon surft, dan moet je helemaal naar onder scrollen om het te zien.
      Groetjes, Lore

  4. Deze stoofschotel gisteren gemaak, nog wel wat extra kruiden toegevoegd, beetje paprika, cajunkruiden en wat extra Provençaalse kruiden. Was heerlijk, maar in het recept kom ik bij de bereiding de tomaten en bloemkool niet meer tegen?

    Groetjes, Tilly

  5. Dit lijkt mij een heerlijk recept.
    Helaas lust vriendlief alleen geen kaas, zou het ook smaken zonder kaas???

  6. Lekker hoor, bleef alleen met gesneden tomaten en bloemkool op het aanrecht staan… Achteraf er maar bij gekiept. Ook tijm ipv rozemarijn was erg lekker.

    • hendrina says:

      Had ik ook en Lorre er staat ook op internet pc niet voor hoeveel personen het is, ook niet als je helemaal tot beneden scrolt. Maar toch een leuk recept en het gaat straks in de oven voor 2 peronen alles 1/3 deel genomen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*