Ovenschotel met kippengehakt en courgette

Ovenschotel met kippengehakt en courgette

TIP: “Wil je graag een koolhydraatarm dieet volgen? Maak dan gebruik van het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu! De recepten zijn eenvoudig en snel te bereiden en je zal zo’n 2 kg per week afvallen!”. Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Ingrediënten

 • 500 g kippengehakt
 • 2 grote courgetten
 • 50 g boter
 • 50 g bloem
 • volle melk (op het gevoel, naargelang de dikte van de saus)
 • 125 g gemalen kaas

Werkwijze

 1. Bak het kippengehakt in een pan.
 2. Bak de courgetten daarna in dezelfde of tegelijkertijd in een andere pan.
 3. Verwarm de oven voor op 200°C.
 4. We maken eerst een roux om de kaassaus te binden. Smelt hiervoor de boter in een pan. Wanneer deze gesmolten is, voeg je de bloem er in één keer bij en roer je tot je een soort van deeg bekomt. Voeg een klein beetje melk toe en roer de klonters eruit. Voeg meer melk toe en laat eventjes koken. Roer constant! Voeg nu de helft van de gemalen kaas toe en roer het eronder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
 5. Neem een ovenschotel en doe het gehakt erin. Leg hierop de courgetten en overgiet met de kaassaus. Bestrooi met de rest van de gemalen kaas.
 6. Zet de ovenschotel zo’n 15 à 20 minuten in de oven.

Voedingswaarde (per portie)
Calorieën: 509
Eiwitten: 41,0 g

Koolhydraten: 18,8 g

Vetten: 29,8 g

Afvallen dankzij het Koolhydraatarm Weekmenu

Ben je opzoek naar meer koolhydraatarme recepten? Dan is het Koolhydraatarm Weekmenu ook iets voor jou. Ik maak er dagelijks gebruik van omdat je complete dagmenu’s ontvangt.

Zo hoef ik niet alles uit te zoeken en ook kloppen de voedingswaarden die je iedere dag mag binnen krijgen om af te kunnen vallen. Waar ik ook veel aan heb zijn de snelle en makkelijke recepten.

Ik ben namelijk een druk persoon en heb geen tijd om veel met eten bezig te zijn. Wat ik ook nog graag wil benoemen is dat je tussendoor geen honger hebt. Er zijn 6 eetmomenten per dag en dat geeft mij constant een verzadigd gevoel.

Waarom ik het Koolhydraatarm Weekmenu ook met jou wil delen is omdat je 30 dagen afslank garantie hebt. Mocht je het toch niks vinden of val je niet af, dan krijg je het volledige aankoop bedrag terug.

Voor meer informatie raad ik je aan om naar deze pagina te gaan >> Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Heb je vragen over dit recept of weekmenu laat dan hieronder een reactie achter. Ik help je graag verder!

Het Koolhydraatarm 30 dagen menu

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*