Oopsies

Oopsies

Wie al langer koolhydraatarm eet, zal ze vast wel kennen: de oopsies. Ze zijn een ideale broodvervanger! Je kan ze gebruiken bij het ontbijt of bij de lunch. Je kan ze hartig maken, maar ook zoet.

TIP: “Wil je graag een koolhydraatarm dieet volgen? Maak dan gebruik van het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu! De recepten zijn eenvoudig en snel te bereiden en je zal zo’n 2 kg per week afvallen!”. Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Dit is het basisrecept. Maar varieer hier gerust mee naar eigen wens!

Voeg gebroken lijnzaad toe voor extra smaak, 3 el amandelmeel voor extra stevigheid, kaneel, etc…

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 100 g roomkaas (type Philadelphia)
  • 1 tl bakpoeder
  • een snuifje zout

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Neem 2 kommen en splits daarin de eieren. De eigelen in 1 kommetje, het eiwit in het andere.
  3. Voeg een snuifje zout bij het eiwit en klop het stijf. Je moet de kom ondersteboven kunnen houden, zonder dat er iets beweegt 🙂
  4. Voeg de roomkaas en het bakpoeder bij de eigelen en mix tot een luchtig geheel.
  5. Spatel nu het eigeelmengsel onder het eiwit. Niet alles in 1 keer! Doe het met beetjes. En wees voorzichtig zodat de lucht er niet uitgaat.
  6. Bekleed een bakplaat met een bakpapier. Nu heb je de keuze: ofwel maak je mooie ronde broodjes en dan maak je hoopjes met een lepel, ofwel stort je het hele mengsel hierin uit en bak je 1 grote oopsie die je daarna in vierkantjes snijdt.
  7. Plaats de bakplaat in de oven gedurende zo’n 25 minuten.

Voedingswaarde (per broodje)
Calorieën: 82
Eiwitten: 4,4 g

Koolhydraten: 0,4 g

Vetten: 7,2 g

Afvallen dankzij het Koolhydraatarm Weekmenu

Ben je opzoek naar meer koolhydraatarme recepten? Dan is het Koolhydraatarm Weekmenu ook iets voor jou. Ik maak er dagelijks gebruik van omdat je complete dagmenu’s ontvangt.

Zo hoef ik niet alles uit te zoeken en ook kloppen de voedingswaarden die je iedere dag mag binnen krijgen om af te kunnen vallen. Waar ik ook veel aan heb zijn de snelle en makkelijke recepten.

Ik ben namelijk een druk persoon en heb geen tijd om veel met eten bezig te zijn. Wat ik ook nog graag wil benoemen is dat je tussendoor geen honger hebt. Er zijn 6 eetmomenten per dag en dat geeft mij constant een verzadigd gevoel.

Waarom ik het Koolhydraatarm Weekmenu ook met jou wil delen is omdat je 30 dagen afslank garantie hebt. Mocht je het toch niks vinden of val je niet af, dan krijg je het volledige aankoop bedrag terug.

Voor meer informatie raad ik je aan om naar deze pagina te gaan >> Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Heb je vragen over dit recept of weekmenu laat dan hieronder een reactie achter. Ik help je graag verder!

Het Koolhydraatarm 30 dagen menu

 

38 reacties

  1. Greetje Rinia says:

    Ik volg al langer een koolhydraatarm dieet en het bevalt mij prima, helemaal nu er meer recepten langs komen, bedankt.

    • Marianne van de Greef says:

      Heb er ook al vaker over nagedacht om koolhydraatvrij of arm maar het lijkt mij zo’n oversckakeling om er mee te beginnen. ik zou mijn brood en al dat lekkers zo missen.
      Groetjes Marianne

      • Hey Marianne,
        Het vraagt inderdaad wat voorbereiding en planning. Maar er zijn zoveel heerlijke alternatieven waarmee je kan experimenteren, ook voor brood. Kijk eens op deze pagina onder ontbijtgerechten.
        Succes!
        Lore

      • Er is heerlijk koolhydraat arm brood te koop lekker bruin je gaat het echt niet missen

  2. De voedingswaarde per broodje, is gebaseerd op hoe groot broodje? Hoeveel gram?

  3. fientroo says:

    ziet er goed uit, lekker alternatief voor de boterham ‘s morgens, die ik toch zooo moeilijk kan missen. hoe lang blijven ze lekker ?

    • Je kan ze enkele dagen in een luchtdichte doos in de koelkast bewaren, maar je kan ze ook invriezen. Je doet er dan best een bakpapiertje tussen, zodat ze niet aan elkaar gaan kleven.

  4. heeft iemand een idee van iets om de roomkaas mee te vervangen? Mijn partner houdt niet van kaas en we willen deze zo graag proberen!
    Alvast bedankt!

  5. m staal says:

    Ik krijg het niet goed blijft plakken bak papierblijft snottig aanbinne kand
    Heb geen philadefia gebruik kan dat het zijn

  6. Een paar druppels stevia erbij voor een zoete variant

  7. Misschien ligt het aan mij, heb ik iets verkeerd gedaan, maar ik heb het opgegeven. Na een half uur een oververhitte staafmixer, een lamme arm en nog steeds vloeibaar eiwit… Hoe doet iedereen dit??

    • Haha, ik had me er al bij neergelegd dat het dan maar een soort omelet moest worden. Eigeelmengsel in een avonschaal, (schuimend) eiwit er bovenop gegoten. En het is prima geworden! Een soort eierkoek… Vast niet het bedoelde resultaat, maar heerlijk om mee naar het werk te nemen! Zo zie je… Geef nooit op… 🙂

    • Met een staafmixer kun je toch niks opkloppen/stijfkloppen. Dan heb je een handmixer nodig of een garde.

    • Misscien was je kom niet ontvet. Voordat je eiwit wilt kloppen, even de kom goed ontvetten (soms is gewoon afwassen niet voldoende en moet je even met wat citroensap of azijn de kom schoonmaken/ontvetten).

  8. Op hoeveel graden bakken aub?

  9. Hoi, kom er net achter dat mijn burnout waarschijnlijk een hele heftige aanval van coeliakie is.. met allerlei klachten tot en met heftige uitslag op mn handen toe, maar eens in de wereld van glutenvrij koken duiken.
    Havermout is bij mij denk ik ook geen optie, dus vanaf vandaag alle meelprodukten het huis uit en heel clean in de keuken!
    Gelukkig ben ik dol op experimenteren, maar fijn voor een handvat en dit klinkt als een lekker recept, dankjewel!
    Carla, eiwit stijft alleen als je kom waarin je klopt en de kloppers brand en brandschoon zijn, één druppel olie of wat eigeel en je kunt blijven kloppen tot je een ons weegt!

  10. Hallo,
    ik had een vraagje….. ik heb geen electrishe mixer ,
    kan ik het eiwit ook met een staafmixer of blender stijf kloppen?
    alvast bedankt, Gr, Astrid

  11. Hoi ik snap puntje 5 niet hekemaal het eigenlijk mengsel onder het eiwit spatel? Hoe werkt dat en wat wordt er precies bedoeld?
    Alvast bedankt!

  12. Voor hoeveel personen is dit gerecht? Hoeveel stukjes mag je per keer, ik deed het eerst precies als het recept, bij mij er het niet bruin, dus nog op 170 gr ongeveer 10 minuten gedaan en steeds even prikken, ik had het in een ovenschaal dus was het bij mij ook dikker, het heeft best wel een poosje langer in de oven gezeten, ik heb t zelf een keer omgedraaid en nog een keer in de oven gedaan, smotsig vind ik ook niks, smaak is goed!

  13. Ber10e says:

    Hoi

    Ik heb een vraagje….
    Heb je tips voor wat je erbij in kunt doen voor zoete/hartige recepten?
    En wanneer doe je dat er precies bij in ?
    Ik hoor het graag .
    Groetjes Ber10e

  14. Danny de Waal-Verwaaijen says:

    Heerlijk! Al langer bezig met koolhydratenarm maar deze nu voor t eerst gemaakt. Echt lekker voor de lunch mmmm

  15. Helemaal mislukt… terwijl ik toch precies het recept heb gevolgd. Het resultaat leek meer op een wat luchtige omelet. Kon ‘m amper van het bakpapier afkrijgen en wat overbleef was een slappe rommelige hoop ei. Wat heb ik fout gedaan?!

    • Marianne says:

      Heb je het eiwit luchtig geklopt en voorzichtig het eigeel met bloem en kaar er doorheen geschept ?
      Wat hebt is een eetlepel amandelmeel toevoegen

  16. Marianne says:

    Wat heerlijk ook lekker met kuiden kaas en spek

  17. Voor het eerst geprobeerd en heel goed meegevallen. ‘s Morgens 1/4 portie bij het ontbijt met kalkoenfilet en geen honger tot de middag 🙂 Nu zijn ze op, dus vanavond opnieuw aan het bakken maar met wat experimteren: de helft naturel als broodvervanger (misschien met wat havermout er door) en de andere helft met Italiaanse kruiden om morgenavond als vervanger van het klassieke pizzadeeg te dienen. Wel oppassen: als je verse kaas al redelijk wat zout bevat, doe je best geen zout meer bij je eieren, of het wordt een veel te zoute en dus smaakloze boel.

  18. Hoi,

    Ik gebruik geen melkprodukten, is het mogelijk de oopsies met bv sojaroom of opgeklopte kaas van soja te maken? Alvast bedankt!

  19. Het is lekker,maar de zoete versie was geen succes,ondanks flinke scheut steviapoeder. Weet iemand hoe je het lekker en gezond zoet krijgt. Jon

  20. ja is wel lekker maar nog wat vochtig binnenin… is dat normaal, kan je ze krokant krijgen?? Ja? Hoe dan? Bedankt voor je antwoord!

  21. Ik doe er wat zemelen bij, dan lijkt het nog meer op brood. Bovendrijven beter voor de stoelgang 😉
    Soms voeg ik ook wat zaden toe of ik bestrooid mijn “plakkaat” met haarlokken.

  22. Oh daar , autocorrect pfff.
    Bovendien en havervlokken

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*