Koolhydraatarme chocoladecake

Koolhydraatarme chocoladecake

Het is al een tijdje geleden dat ik nog eens een dessert heb gemaakt, dus ik dacht: laat ik eens een chocoladecake maken! En OMG… hier is gewoon geen inleiding voor nodig! Zo lekker is hij! šŸ™‚

TIP: “Wil je graag een koolhydraatarm dieet volgen? Maak dan gebruik van het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu! De recepten zijn eenvoudig en snel te bereiden en je zal zo’n 2 kg per week afvallen!”.Ā Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Ingrediƫnten

  • 100 g amandelmeel
  • 40 g cacaopoeder
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 3 eieren
  • 120 boter
  • zoetstof naar keuze (ik heb 30 g Sukrin + 5 g Canderel gebruikt)
  • snuifje zout

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 170Ā°C.
  2. Meng in een kom het amandelmeel, cacaopoeder, bakpoeder, zoetstof en het zout.
  3. Smelt de boter en meng de eieren onder de gesmolten boter.
  4. Doe nu alle ingrediƫnten bij elkaar en meng goed.
  5. Proef van het deeg om te zien of het zoet genoeg is. Zoals je ziet heb ik gewerkt met een combinatie van 2 verschillende zoetstoffen. Daarvoor is geen speciale reden, maar mijn Sukrin was op en toen ik van het deeg proefde was het nog niet zoet genoeg šŸ™‚ Zorg dat het deeg zeker zoet genoeg is, want de cakejes zelf zullen een pak minder zoet proeven wanneer ze gebakken zijn.
  6. Vet een bakblik of een muffinbakvorm in en vul ze met het beslag. Doe ze niet te vol, want ze rijzen nog.
  7. Zet de cake zoā€™n 30 minuten in de oven. Check of ze gaar zijn door erin te prikken. Hangt er geen deeg meer aan je prikker? Dan zijn ze gaar! Laat ze afkoelen op een rooster en danā€¦ Smullen maar!

Voedingswaarde (per muffin)
Calorieƫn: 224
Eiwitten: 6,5 g

Koolhydraten: 1,8 g

Vetten: 34,8 g

Afvallen dankzij het Koolhydraatarm Weekmenu

Ben je opzoek naar meer koolhydraatarme recepten? Dan is het Koolhydraatarm Weekmenu ook iets voor jou. Ik maak er dagelijks gebruik van omdat je complete dagmenuā€™s ontvangt.

Zo hoef ik niet alles uit te zoeken en ook kloppen de voedingswaarden die je iedere dag mag binnen krijgen om af te kunnen vallen. Waar ik ook veel aan heb zijn de snelle en makkelijke recepten.

Ik ben namelijk een druk persoon en heb geen tijd om veel met eten bezig te zijn. Wat ik ook nog graag wil benoemen is dat je tussendoor geen honger hebt. Er zijn 6 eetmomenten per dag en dat geeft mij constant een verzadigd gevoel.

Waarom ik het Koolhydraatarm Weekmenu ook met jou wil delen is omdat je 30 dagen afslank garantie hebt. Mocht je het toch niks vinden of val je niet af, dan krijg je het volledige aankoop bedrag terug.

Voor meer informatie raad ik je aan om naar deze pagina te gaan >> Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Heb je vragen over dit recept of weekmenu laat dan hieronder een reactie achter. Ik help je graag verder!

Het Koolhydraatarm 30 dagen menu

 

23 reacties

  1. ik weet niet wat er is mis gegaan, maar ze waren niet te eten….
    ik heb alleen geen sukrin gebruikt, maar de gewone AH-merk zoetstof…. zou dit het kunnen zijn???

    • Met andere zoetstof kan het ook hoor. Hoeveel gram heb je gebruikt? En wat bedoel je met “niet te eten?” Niet zoet genoeg?

  2. Hoi!

    Kan dit recept ook gemaakt worden met kokosmeel? Welke verhoudingen heb ik dan nodig?

    Alvast bedankt!

    • Hallo Tinka, in principe is amandelmeel niet vervangbaar door kokosmeel. Kokosmeel neemt veel meer vocht op, dus dan wordt het wel een heel droog cakeje. Mocht je het toch willen proberen dan raad ik je aan om 35 g kokosmeel te gebruiken i.p.v. 100 g amandelmeel en 6 eieren i.p.v. 3. In tegenstelling tot een amandelmeelbeslag dat de dikte heeft van een cakebeslag, is een kokosmeelbeslag een pak dunner. Succes, Lore

  3. Gisteren de cake gemaakt, wat een smerig iets.

  4. leeuwtje (Gea) says:

    Gebruik ongeveer de helft van het amandelmeel en 1 eetlepel cacaopoeder. En dan vind ik ze heerlijk! (Y)

  5. Ik heb het geprobeerd met havermout (gemalen) mijn amandelmeel was op šŸ™
    Ik heb wel de verhoudingen wat aangepast naar het havermoutmeel en stevia als zoetstof gebruikt.
    Ze staan nu in de oven, dus ik hou je op de hoogte šŸ˜‰

  6. Ik heb ze volgend recept gemaakt maar in een taart bodem en ik vindt het heerlijk maar denk dat er nog iets van een topping op moet. wie heeft een idee voor een koolhydraat arme topping/ creme???
    Hoeveel weegt een muffin ????

  7. dat ga ik zeker proberen šŸ™‚

  8. Heb ze net gemaakt, niet helemaal hetzelfde: 120 gr boter heb ik vervangen door 50 gr roomboter šŸ™‚ En wat geraspte kokos toegevoegd. Ze zijn echt heerlijk!

  9. Kan ik de boter ook vervangen door iets gezonder? Bijvoorbeeld kokosboter/olie?

    • Hallo ChloĆ«,
      Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar aangezien kokosolie ook stolt bij koude temperaturen, zou ik het wel eens durven proberen. Laat me gerust weten of het gelukt is en lekker was!
      Groetjes,
      Lore

  10. Heb ze afgelopen mei voor t eerst gebakken, zodat diƫtende vriendinnen zo ook wat lekkers hadden. Dit viel zeer in de smaak.
    Ga ze nu weer maken, verjaardag op komst, en dit keer probeer ik met kokosolie zodat ook zoontje van een vriendin deze kan eten ivm glutenallergie en melkintolerantie.

  11. Ik heb 35 gram candarel gebruikt, 125 gram ongezouten gras roomboter en de rest van het recept gevolgd.
    Alles in een cakevorm gegoten en het smaakte heerlijk.

  12. Hallo Lore,
    Kun je de amandelmeel ook voor iets anders vervangen? mijn kinderen mogen geen noten namelijk…. Maar lijkt me wel erg lekker…

    groepjes Sam

  13. Dit recept lijkt mij lekker! Hoeveel cakejes kan ik met deze ingrediƫnten maken?

  14. Die zijn echt niet te eten. Zo bitter, veel te veel cacao

  15. Ik heb ze nu voor de 2e keer gemaakt
    Ze zijn echt heerlijk šŸ’–

  16. Ben ze nu aan het maken. Maar als ik uit dit deeg 10 cakejes kan maken. Hoeveel kh is dit dan ongeveer?
    Benieuwd of het lekker is!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*