Koolhydraatarme brownies

Koolhydraatarme brownies

Misschien klinkt het wat raar in jullie oren… roomkaas en zure room op de ingredi√ęntenlijst van een brownie?? Jazeker, het is geen vergissing ūüôā Deze heb ik gisteren voor het eerst gemaakt en hallelujah, wat zijn ze lekker!

Tip: ook zonder noten heel erg lekker.

Handige Tip:¬†‚ÄĚInspiratie nodig voor koolhydraatarm eten? Dan is de Keto Revolutie wat voor jou!¬†Klik hier en krijg alles wat je nodig hebt om MEER vet te verbranden en een plattere buik te krijgen in slechts 21 dagen!‚ÄĚ

Ingredi√ęnten

  • 100 g amandelmeel
  • 125 g roomkaas (type Philadelphia of Philadelphia Light)
  • 100 ml zure room
  • 2 eieren
  • 4 el cacaopoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl bakpoeder
  • 4 el zoetstof (vb: type Canderel, maar Stevia kan ook)
  • 100 g noten (naar keuze of een mix)

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180¬įC.
  2. Meng het amandelmeel en de cacao in een kom.
  3. Klop de 2 eieren los en roer ze onder het amandelmeel en de cacao totdat je een glad beslag krijgt.
  4. Voeg de roomkaas, de zure room, de zoetstof, de vanille-essence en het bakpoeder toe.
  5. Voeg de noten toe en roer ze erdoor.
  6. Schep het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en strijk de bovenkant glad.
  7. Zet de brownie een 20 à 25-tal minuten in de oven. Laat hem volledig afkoelen alvorens hem uit de bakvorm te halen.

Voedingswaarde (per brownie)
Calorie√ęn: 108
Eiwitten: 3,8 g

Koolhydraten: 3,5 g

Vetten: 8,7 g

Afvallen dankzij de KETO REVOLUTIE

De Keto Revolutie, dat is jouw snelle start gids om te beginnen met het ketodieet in de meest gemakkelijke manier die er is. In het boek staat alles stap-voor-stap uitgelegd zodat je direct meer van de juiste vetverbrandende keto vetten kunt toevoegen aan je eetschema en de voordelen snel kunt gaan ervaren.

Het Keto Revolutie programma is ontwikkeld voor mensen die af willen slanken en daarnaast van vet eten houden en graag…

  • Snel vet willen verliezen (niet zomaar een beetje gewicht, maar veel)
  • Een programma volgen dat gemakkelijk is zodat jij‚Ķ
  • ‚Ķ eindelijk die permanente afslanktransformatie kunt ervaren.

21 dagen Keto Revolutie kookboek

Denk niet dat dit weer een extreem moeilijk te volgen afslankdieet is waar je gaat verhongeren. Niks van dat!

Met onze heerlijke recepten ga je smakelijker eten dan ooit te voren en zul je je meerdere keren afvragen of zo lekker wel echt gezond is?

Inclusief maaltijdplanningen, boodschappenlijstjes en een complete videocursus voor als je liever kijkt dan leest. 

<<< Open hier de KETO REVOLUTIE >>>

Heb je nog vragen over het recept of het dieet programma dat ik met je deel, laat dan onderaan in dit artikel een reactie achter. Vergeet niet onze 60 dagen niet goed geld terug garantie.

 

18 reacties

  1. Lijkt me heerlijk, ik ben alleen niet zo’n fan van amandelmeel, kan het ook met een andere soort koolhydraatarme meelsoort?

  2. Hallo Rixt,
    Je kan het volgende eens proberen: 40 gram kokosmeel i.p.v. 100 g amandelmeel. Gebruik dan wel 4 eieren i.p.v. 2.
    De dikte van je beslag zal dan wel dunner zijn dan je gewoon bent met een gewone cake. Succes en laat gerust weten of dit gewerkt heeft.
    Groetjes,
    Lore

  3. eugenia says:

    Bedankt voor dit heerlijke recept
    Ik heb deze al een keer gemaakt ze waren heerlijk
    Maar ik vroeg me af kun je ipv zure room ook crème fraiche gebruiken
    Of worden ze dan minder smeu√Įge
    Groetjes Eugenia

  4. marjolein says:

    Kan ik deze invriezen? Of hoe kan ik ze het beste bewaren? Groetjessss

    • Hallo Marjolein, ik heb ze nog nooit proberen in te vriezen, maar ik zou het durven proberen. Zelf bewaar ik ze in een luchtdichte doos in de koelkast. Dan zijn ze ongeveer een weekje houdbaar, althans… Veel langer leven ze hier niet ūüôā

  5. Beste Eugenia,
    net deze brownies gemaakt. Heerlijk.
    ik heb nog wel een banaan voor meer zoet toegevoegd.
    Daardoor is ie wel wat lichter van kleur geworden.
    Ze zijn nu nog een beetje warm…heerlijk.
    Jammer dat ik geen slagroom in huis heb.

  6. de zoetstof is dat vloeibare of in poedervorm?

  7. Hoi, ik heb ze nu 2x genaakt maar ze rijzen echt totaal niet. Ze smaken super maar het blijft net zo dik als ik het deeg in de vorm doe een dat is dus maar 1,5 cm dik ūüôĀ
    Ik heb een combi magnetron en dus altijd een beetje gokken met de temperatuur maar 180¬į en 20-30 minuten lukt dus niet.
    Iemand een tip om ze wel te laten rijzen?

    • ? Niemand?

      • Meestal splits ik de eieren. Klop het eiwit stijf en spatel het als laatste heel voorzichtig door het beslag waardoor er meer lucht in komt. Misschien het proberen waard? Zorg ervoor dat gereedschap goed vetvrij is en geen sporen van de dooier bij het eiwit zit, want anders krijg je het eiwit niet stijf geklopt.

  8. Hoi, recepten spreken mij goed aan. Met nog wat creativiteit van mijzelf erbij en voila heerlijke gerechten. Ik zal als zoetstof indien bij recept past vaak banaan gaan gebruiken als zoetstof.

  9. Sjoukje Janssen says:

    Hoe groot is de bakvorm?

  10. Barbara says:

    Hai
    Ik ga het straks proberen te maken,klinkt goed.
    Maar wat is het aantal stukjes waar je dit recept in moet maken?
    Of zie ik het over het hoofd;)

  11. Ik heb dit recept gemaakt in de airfryer, 170¬į 30minuten.
    Mmmm, zeer lekker.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*