Koolhydraatarme brownies

Koolhydraatarme brownies

Misschien klinkt het wat raar in jullie oren… roomkaas en zure room op de ingrediĆ«ntenlijst van een brownie?? Jazeker, het is geen vergissing šŸ™‚ Deze heb ik gisteren voor het eerst gemaakt en hallelujah, wat zijn ze lekker!

Tip: ook zonder noten heel erg lekker.

TIP: “Wil je graag een koolhydraatarm dieet volgen? Maak dan gebruik van het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu! De recepten zijn eenvoudig en snel te bereiden en je zal zo’n 2 kg per week afvallen!”.Ā Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Ingrediƫnten

  • 100 g amandelmeel
  • 125 g roomkaas (type Philadelphia of Philadelphia Light)
  • 100 ml zure room
  • 2 eieren
  • 4 el cacaopoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl bakpoeder
  • 4 el zoetstof (vb: type Canderel, maar Stevia kan ook)
  • 100 g noten (naar keuze of een mix)

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180Ā°C.
  2. Meng het amandelmeel en de cacao in een kom.
  3. Klop de 2 eieren los en roer ze onder het amandelmeel en de cacao totdat je een glad beslag krijgt.
  4. Voeg de roomkaas, de zure room, de zoetstof, de vanille-essence en het bakpoeder toe.
  5. Voeg de noten toe en roer ze erdoor.
  6. Schep het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en strijk de bovenkant glad.
  7. Zet de brownie een 20 Ć  25-tal minuten in de oven. Laat hem volledig afkoelen alvorens hem uit de bakvorm te halen.

Voedingswaarde (per brownie)
Calorieƫn: 108
Eiwitten: 3,8 g

Koolhydraten: 3,5 g

Vetten: 8,7 g

Afvallen dankzij het Koolhydraatarm Weekmenu

Ben je opzoek naar meer koolhydraatarme recepten? Dan is het Koolhydraatarm Weekmenu ook iets voor jou. Ik maak er dagelijks gebruik van omdat je complete dagmenuā€™s ontvangt.

Zo hoef ik niet alles uit te zoeken en ook kloppen de voedingswaarden die je iedere dag mag binnen krijgen om af te kunnen vallen. Waar ik ook veel aan heb zijn de snelle en makkelijke recepten.

Ik ben namelijk een druk persoon en heb geen tijd om veel met eten bezig te zijn. Wat ik ook nog graag wil benoemen is dat je tussendoor geen honger hebt. Er zijn 6 eetmomenten per dag en dat geeft mij constant een verzadigd gevoel.

Waarom ik het Koolhydraatarm Weekmenu ook met jou wil delen is omdat je 30 dagen afslank garantie hebt. Mocht je het toch niks vinden of val je niet af, dan krijg je het volledige aankoop bedrag terug.

Voor meer informatie raad ik je aan om naar deze pagina te gaan >> Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Heb je vragen over dit recept of weekmenu laat dan hieronder een reactie achter. Ik help je graag verder!

Het Koolhydraatarm 30 dagen menu

 

18 reacties

  1. Lijkt me heerlijk, ik ben alleen niet zo’n fan van amandelmeel, kan het ook met een andere soort koolhydraatarme meelsoort?

  2. Hallo Rixt,
    Je kan het volgende eens proberen: 40 gram kokosmeel i.p.v. 100 g amandelmeel. Gebruik dan wel 4 eieren i.p.v. 2.
    De dikte van je beslag zal dan wel dunner zijn dan je gewoon bent met een gewone cake. Succes en laat gerust weten of dit gewerkt heeft.
    Groetjes,
    Lore

  3. eugenia says:

    Bedankt voor dit heerlijke recept
    Ik heb deze al een keer gemaakt ze waren heerlijk
    Maar ik vroeg me af kun je ipv zure room ook crĆØme fraiche gebruiken
    Of worden ze dan minder smeuĆÆge
    Groetjes Eugenia

  4. marjolein says:

    Kan ik deze invriezen? Of hoe kan ik ze het beste bewaren? Groetjessss

    • Hallo Marjolein, ik heb ze nog nooit proberen in te vriezen, maar ik zou het durven proberen. Zelf bewaar ik ze in een luchtdichte doos in de koelkast. Dan zijn ze ongeveer een weekje houdbaar, althans… Veel langer leven ze hier niet šŸ™‚

  5. Beste Eugenia,
    net deze brownies gemaakt. Heerlijk.
    ik heb nog wel een banaan voor meer zoet toegevoegd.
    Daardoor is ie wel wat lichter van kleur geworden.
    Ze zijn nu nog een beetje warm…heerlijk.
    Jammer dat ik geen slagroom in huis heb.

  6. de zoetstof is dat vloeibare of in poedervorm?

  7. Hoi, ik heb ze nu 2x genaakt maar ze rijzen echt totaal niet. Ze smaken super maar het blijft net zo dik als ik het deeg in de vorm doe een dat is dus maar 1,5 cm dik šŸ™
    Ik heb een combi magnetron en dus altijd een beetje gokken met de temperatuur maar 180Ā° en 20-30 minuten lukt dus niet.
    Iemand een tip om ze wel te laten rijzen?

    • ? Niemand?

      • Meestal splits ik de eieren. Klop het eiwit stijf en spatel het als laatste heel voorzichtig door het beslag waardoor er meer lucht in komt. Misschien het proberen waard? Zorg ervoor dat gereedschap goed vetvrij is en geen sporen van de dooier bij het eiwit zit, want anders krijg je het eiwit niet stijf geklopt.

  8. Hoi, recepten spreken mij goed aan. Met nog wat creativiteit van mijzelf erbij en voila heerlijke gerechten. Ik zal als zoetstof indien bij recept past vaak banaan gaan gebruiken als zoetstof.

  9. Sjoukje Janssen says:

    Hoe groot is de bakvorm?

  10. Barbara says:

    Hai
    Ik ga het straks proberen te maken,klinkt goed.
    Maar wat is het aantal stukjes waar je dit recept in moet maken?
    Of zie ik het over het hoofd;)

  11. Ik heb dit recept gemaakt in de airfryer, 170Ā° 30minuten.
    Mmmm, zeer lekker.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*