Kip met pestosaus

Kip met pestosaus

Zoals jullie gisteren al op de Facebookgroep konden zien, heb ik me dit weekend geamuseerd met het maken van een hele batch pesto. Pesto kan je echt met heel veel combineren en het geweldige is dat je het een maand in de koelkast kan bewaren voor het slecht wordt! Ik heb maar liefst 3 nieuwe pesto recepten voor jullie in petto, deze “kip met pestosaus” is alvast het eerste.

Ik ben echt gek op kip! Ik zou dat alle dagen kunnen eten. Als ik voor het dilemma zou worden gesteld dat ik nog 1 iets mag kiezen dat ik de rest van mijn leven zou moeten eten, wel, dan kies ik kip. Zonder twijfel!

Dus voor alle andere kipliefhebbers onder jullie, dit is een lekkere manier om een keer op een andere manier kip klaar te maken. En voor de niet kipliefhebbers… er komt spoedig weer wat anders aan 🙂

TIP: “Wil je graag een koolhydraatarm dieet volgen? Maak dan gebruik van het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu! De recepten zijn eenvoudig en snel te bereiden en je zal zo’n 2 kg per week afvallen!”. Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Ingrediënten voor de pesto

  • 60 g pijnboompitten
  • 60 g parmezaanse kaas
  • 60 g verse basilicum
  • 6 à 8 el olijfolie
  • 1 teentje look (optioneel)
  • sap van 1/2 citroen

Overige ingrediënten

  • 400 g kipfilet
  • 125 g mozzarella

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Maak de pesto. Doe daarvoor alle ingrediënten in een blender, behalve het citroensap. Mix tot je een gladde massa bekomt. Voeg er nu het citroensap aan toe en kruid met peper en zout. Roer goed.
  3. Neem een ingevette ovenschotel en bedek hem met een laag pesto. Leg daarop de kipfilets. Als ze redelijk dik zijn kan je ze best in kleinere stukken snijden. Kruid met zwarte peper en zout. Bedek met een laag pesto.
  4. Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en zet hem gedurende 25 à 30 minuten in de oven.
  5. Snij de mozzarella in fijne reepjes.
  6. Haal de kip uit de oven en bestrooi met de mozzarella. Zet de schotel nog een 5-tal minuutjes in de oven zodat de kaas kan smelten. Dit keer zonder de aluminiumfolie 🙂

Voedingswaarde (per portie)
Calorieën: 255
Eiwitten: 31,2 g

Koolhydraten: 2,1 g

Vetten: 13,5 g

Afvallen dankzij het Koolhydraatarm Weekmenu

Ben je opzoek naar meer koolhydraatarme recepten? Dan is het Koolhydraatarm Weekmenu ook iets voor jou. Ik maak er dagelijks gebruik van omdat je complete dagmenu’s ontvangt.

Zo hoef ik niet alles uit te zoeken en ook kloppen de voedingswaarden die je iedere dag mag binnen krijgen om af te kunnen vallen. Waar ik ook veel aan heb zijn de snelle en makkelijke recepten.

Ik ben namelijk een druk persoon en heb geen tijd om veel met eten bezig te zijn. Wat ik ook nog graag wil benoemen is dat je tussendoor geen honger hebt. Er zijn 6 eetmomenten per dag en dat geeft mij constant een verzadigd gevoel.

Waarom ik het Koolhydraatarm Weekmenu ook met jou wil delen is omdat je 30 dagen afslank garantie hebt. Mocht je het toch niks vinden of val je niet af, dan krijg je het volledige aankoop bedrag terug.

Voor meer informatie raad ik je aan om naar deze pagina te gaan >> Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Heb je vragen over dit recept of weekmenu laat dan hieronder een reactie achter. Ik help je graag verder!

Het Koolhydraatarm 30 dagen menu

 

4 reacties

  1. Hallo!

    Moet ik van de verse basilicum alleen de blaadjes in de blender doen of ook de takjes?
    Ik heb een basilicum plant gekocht bij de supermarkt, maar zie nu dat ik zonder takjes maar 38 gram basilicum heb!

  2. Pingback: Gegrilde auberginetorentjes - Koolhydraatarme recepten

  3. Kan het kloppen dat ik het koolhydraatarm 30 dagen menu niet kan downloaden via de site?

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*