Haverdrank

Haverdrank

Dit is veruit het EENVOUDIGSTE recept dat je op deze blog zal aantreffen! (en de andere waren al zo makkelijk 🙂 ).

Tegenwoordig is havermout immens populair en dat is natuurlijk ook de grote merken niet ontgaan. Is het mijn indruk of komt Alpro Soja elke week met een nieuwe smaak op de markt? Nu, ik ben fan hoor van hun producten! Maar ze zijn toch echt een gigantisch pak duurder dan het huismerk van je supermarkt. € 2,39 betaal je hier voor een fles haverdrank van Alpro.

En je kan haverdrank perfect zelf maken! Je koopt gewoon een doos havermoutvlokken en een fles water, zo simpel is het! En 10x zo goedkoop!

Haverdrank wordt trouwens ook wel eens havermelk genoemd, maar het heeft absoluut niets met melk te maken!

TIP: “Wil je graag een koolhydraatarm dieet volgen? Maak dan gebruik van het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu! De recepten zijn eenvoudig en snel te bereiden en je zal zo’n 2 kg per week afvallen!”. Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Weeg 100 g havermoutvlokken af en laat ze minstens 1u. weken in koud water. Je kan dit gerust ook een dag op voorhand doen en ze in de koelkast zetten.
  2. Giet de havermoutvlokken door een zeef om het slijmerige water weg te gieten.
  3. Meet 700 ml water af en doe het water samen met de geweekte havermoutvlokken in de blender. Mix gedurende zo’n 5 minuten.

Tip: wil je de haverdrank zo drinken? Breng hem dan op smaak met wat zoetstof of wat kaneel.

Tip 2: deze haverdrank is de perfecte basis om te gebruiken bij talloze recepten.

  • Gebruik haverdrank ter vervanging van melk in je granenpap.
  • Haverdrank is ook lekker bij het maken van je favorieten smoothies! Kies voor haverdrank als basis en varieer met diverse groenten en fruit.
  • Haverdrank is uitermate geschikt voor het maken van cakes, taarten en desserts!

Volgens mij zou deze perfect zijn voor de havermoutpannenkoeken, al heb ik het zelf nog niet geprobeerd. De eerste die het uittest, mag me laten weten of het gesmaakt heeft 🙂

Voedingswaarde (per 100 ml)
Calorieën: 54
Eiwitten: 1,9 g

Koolhydraten: 8,9 g

Vetten: 1,0 g

Afvallen dankzij het Koolhydraatarm Weekmenu

Ben je opzoek naar meer koolhydraatarme recepten? Dan is het Koolhydraatarm Weekmenu ook iets voor jou. Ik maak er dagelijks gebruik van omdat je complete dagmenu’s ontvangt.

Zo hoef ik niet alles uit te zoeken en ook kloppen de voedingswaarden die je iedere dag mag binnen krijgen om af te kunnen vallen. Waar ik ook veel aan heb zijn de snelle en makkelijke recepten.

Ik ben namelijk een druk persoon en heb geen tijd om veel met eten bezig te zijn. Wat ik ook nog graag wil benoemen is dat je tussendoor geen honger hebt. Er zijn 6 eetmomenten per dag en dat geeft mij constant een verzadigd gevoel.

Waarom ik het Koolhydraatarm Weekmenu ook met jou wil delen is omdat je 30 dagen afslank garantie hebt. Mocht je het toch niks vinden of val je niet af, dan krijg je het volledige aankoop bedrag terug.

Voor meer informatie raad ik je aan om naar deze pagina te gaan >> Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Heb je vragen over dit recept of weekmenu laat dan hieronder een reactie achter. Ik help je graag verder!

Het Koolhydraatarm 30 dagen menu

 
Tags:

1 reactie

  1. gemixed met citroensap wordt het in Zuid Amerika gebruikt voor moeders na de bevalling om aan te sterken en moedermelk te stimuleren!!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*