Gevulde champignons

Gevulde champignons

Een tijdje geleden vroeg ik op mijn Facebookpagina wat voor soort recepten jullie in de toekomst graag meer wilden zien. Daar kwam heel wat reactie op en zo wisten jullie mij o.a. te vertellen dat jullie graag meer gerechtjes wensten te zien die extreem koolhydraatarm zijn (minder dan 6 g koolhydraten). Dit vegetarische recept komt dus perfect in aanmerking! Smakelijk!

TIP: “Wil je graag een koolhydraatarm dieet volgen? Maak dan gebruik van het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu! De recepten zijn eenvoudig en snel te bereiden en je zal zo’n 2 kg per week afvallen!”. Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Ingrediënten

  • 6 opvulchampignons (grote)
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • een beetje peterselie
  • 30 g walnoten
  • 1/4 kippenbouillonblokje
  • een scheutje olijfolie
  • wat parmezaanse kaas

Werkwijze

  1. Haal de stammetjes van de champignons eruit. Door er gewoon wat aan te trekken komen ze los.
  2. Snij de stammetjes en de sjalot fijn.  Hak ook de walnoten en de peterselie fijn.
  3. Verwarm de oven voor op 190°C.
  4. Doe een klontje boter in een pan en bak de stammetjes en de sjalot hierin (medium vuur). Roer regelmatig.
  5. Pers een teentje look en voeg het toe aan de stammetjes.
  6. Voeg de walnoten toe bij de stammetjes.
  7. Kruid met zout.
  8. Roer goed en laat nog een tweetal minuutjes op het vuur staan.
  9. Draai het vuur uit en voeg de fijngehakte peterselie toe.
  10. Doe alles in een food processor en voeg ¼ van een kippenbouillonblokje toe. Voeg ook 2 eetlepels water toe. Laat de food processor zijn werk doen. Het hoeft geen pasta te worden, maar zorg ervoor dat alles fijngehakt is.
  11. Doe de champignons in een ovenschotel en besprenkel ze met olijfolie. Vul ze met het mengsel. Strooi er wat parmezaanse kaas over en zet ze zo’n 20 à 25 minuten in de oven.

Voedingswaarde (per 3 gevulde champignons)
Calorieën: 113
Eiwitten: 7,2 g

Koolhydraten: 3,4 g

Vetten: 7,1 g

Afvallen dankzij het Koolhydraatarm Weekmenu

Ben je opzoek naar meer koolhydraatarme recepten? Dan is het Koolhydraatarm Weekmenu ook iets voor jou. Ik maak er dagelijks gebruik van omdat je complete dagmenu’s ontvangt.

Zo hoef ik niet alles uit te zoeken en ook kloppen de voedingswaarden die je iedere dag mag binnen krijgen om af te kunnen vallen. Waar ik ook veel aan heb zijn de snelle en makkelijke recepten.

Ik ben namelijk een druk persoon en heb geen tijd om veel met eten bezig te zijn. Wat ik ook nog graag wil benoemen is dat je tussendoor geen honger hebt. Er zijn 6 eetmomenten per dag en dat geeft mij constant een verzadigd gevoel.

Waarom ik het Koolhydraatarm Weekmenu ook met jou wil delen is omdat je 30 dagen afslank garantie hebt. Mocht je het toch niks vinden of val je niet af, dan krijg je het volledige aankoop bedrag terug.

Voor meer informatie raad ik je aan om naar deze pagina te gaan >> Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Heb je vragen over dit recept of weekmenu laat dan hieronder een reactie achter. Ik help je graag verder!

Het Koolhydraatarm 30 dagen menu

 

1 reactie

  1. Lekker recept.. ik zou alleen de kippenbouillon vervangen door kruidenbouillon.. dan wordt het een lekker vegetarisch gerecht..

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*