Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

TIP: “Wil je graag een koolhydraatarm dieet volgen? Maak dan gebruik van het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu! De recepten zijn eenvoudig en snel te bereiden en je zal zo’n 2 kg per week afvallen!”. Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Ingrediënten

 • 2 l groentebouillon
 • 1 verse kip
 • 3 stengels selder
 • 1 preistronk
 • 3 wortels
 • 2 eidooiers
 • 4 dl lightroom
 • klontje boter

Werkwijze

 1. Maak verse groentebouillon, of doe zoals ik en zet een kookpot op het vuur en doe er 2 l water en de gepaste hoeveelheid groentebouillonpoeder bij (of bouillonblokjes). Lees de verpakking om te zien hoeveel bouillon je nodig hebt voor 2 l. Zet op een matig vuur.
 2. Snij de kip in stukken (of koop een versneden kip, bouten, filets, wat je verkiest :-)). Het karkas gebruiken we niet, maar je kan het wel gebruiken in je zelfgemaakte bouillon.
 3. Voeg de kip toe aan de warme bouillon en laat zo’n 20 min. sudderen op een matig vuur.
 4. Schil de wortels, verwijder het donkergroene gedeelte van de prei en spoel hem onder stromend water. Was ook de selderstengels en schil ze. Snij alle groenten in fijne reepjes.
 5. Zet een pot op het vuur en smelt er een klontje boter in. Stoof de groenten op een matig vuur en roer regelmatig.
 6. Haal de gare stukken kip uit de bouillon en verwijder het vel. Voeg de kip nu toe aan de gestoofde groenten en giet er ook de bouillon bij.
 7. Doe 2/3 van de room in de stoofpot en roer goed. Kruid met peper en zout.
 8. Neem een klein kommetje en doe hierin de 2 eidooiers. Voeg de rest van de room hieraan toe en klop het mengsel los met een vork. Neem de pot met waterzooi van het vuur en giet het dooiermengsel erin.
 9. Serveer de waterzooi in een diep bord en smullen maar!

Voedingswaarde (per portie en op basis van 200 g kip per portie)
Calorieën: 520
Eiwitten: 48,4 g

Koolhydraten: 10,1 g

Vetten: 31,5 g

Afvallen dankzij het Koolhydraatarm Weekmenu

Ben je opzoek naar meer koolhydraatarme recepten? Dan is het Koolhydraatarm Weekmenu ook iets voor jou. Ik maak er dagelijks gebruik van omdat je complete dagmenu’s ontvangt.

Zo hoef ik niet alles uit te zoeken en ook kloppen de voedingswaarden die je iedere dag mag binnen krijgen om af te kunnen vallen. Waar ik ook veel aan heb zijn de snelle en makkelijke recepten.

Ik ben namelijk een druk persoon en heb geen tijd om veel met eten bezig te zijn. Wat ik ook nog graag wil benoemen is dat je tussendoor geen honger hebt. Er zijn 6 eetmomenten per dag en dat geeft mij constant een verzadigd gevoel.

Waarom ik het Koolhydraatarm Weekmenu ook met jou wil delen is omdat je 30 dagen afslank garantie hebt. Mocht je het toch niks vinden of val je niet af, dan krijg je het volledige aankoop bedrag terug.

Voor meer informatie raad ik je aan om naar deze pagina te gaan >> Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Heb je vragen over dit recept of weekmenu laat dan hieronder een reactie achter. Ik help je graag verder!

Het Koolhydraatarm 30 dagen menu

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*