Gegrilde auberginetorentjes

Gegrilde auberginetorentjes

Aubergine is een groente die ik maar moeilijk kan inpassen in mijn dagdagelijkse recepten en daarom gebruik ik het eigenlijk ook niet vaak. Als jij een lekker recept weet met aubergine, laat dan gerust een reactie achter. *eeuwige dankbaarheid*

Maar dus, toen ik dit vegetarisch recept tegenkwam, moest ik het gewoon proberen, want het zag er gewoon overheerlijk uit. En jawel, dat was het ook!

Handige Tip: ”Inspiratie nodig voor koolhydraatarm eten? Dan is de Keto Revolutie wat voor jou! Klik hier en krijg alles wat je nodig hebt om MEER vet te verbranden en een plattere buik te krijgen in slechts 21 dagen!

Dit is het trouwens het tweede “pestorecept”. Degenen die de blog een beetje volgen, weten dat ik er dus nog eentje in petto heb. Het eerste, “Kip met Pestosaus”, vind je hier.

Opmerking:

De ingrediënten voor de pesto zijn overdreven voor dit recept alleen, maar wanneer ik pesto maak, dan maak ik ineens voldoende. Je kan pesto tot wel een maand lang bewaren in de koelkast!

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 tomaten
  • 20 g feta

Ingrediënten voor de pesto

  • 60 g pijnboompitten
  • 60 g parmezaanse kaas
  • 60 g basilicum
  • 6 à 8 el olijfolie
  • 1 teentje look (optioneel)
  • sap van 1/2 citroen

Werkwijze

  1. Snij de aubergine kruislings in plakjes van ongeveer 1 cm. Kruid met zout en zet ze 30 minuten opzij zodat al het overtollge vocht uit de aubergine kan komen.
  2. Dep de aubergine droog en bedruppel ze met wat olijfolie. Gril ze in een grilpan voor ongeveer 2 à 3 minuten aan elke zijde.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Nu maken we de pesto: doe daarvoor alle ingrediënten in een blender, behalve het citroensap. Mix tot je een gladde massa bekomt. Voeg er nu het citroensap aan toe en kruid met peper en zout. Roer goed.
  5. Snij de tomaten in plakjes van ongeveer 0,5 cm.
  6. Doe wat olijfolie in een ovenschotel. Leg daarin de aubergine. Bestrijk de aubergine met ½ eetlepel van de pesto en brokkel er de feta over. Daarbovenop leg je een plakje tomaat. Herhaal dit proces nogmaals. Besprenkel alles met wat olijfolie en zet in de oven gedurende zo’n 15 minuten.

Voedingswaarde (per portie van 3 torentjes)
Calorieën: 232
Eiwitten: 8,0 g

Koolhydraten: 12,5 g

Vetten: 15,6 g

Afvallen dankzij de KETO REVOLUTIE

De Keto Revolutie, dat is jouw snelle start gids om te beginnen met het ketodieet in de meest gemakkelijke manier die er is. In het boek staat alles stap-voor-stap uitgelegd zodat je direct meer van de juiste vetverbrandende keto vetten kunt toevoegen aan je eetschema en de voordelen snel kunt gaan ervaren.

Het Keto Revolutie programma is ontwikkeld voor mensen die af willen slanken en daarnaast van vet eten houden en graag…

  • Snel vet willen verliezen (niet zomaar een beetje gewicht, maar veel)
  • Een programma volgen dat gemakkelijk is zodat jij…
  • … eindelijk die permanente afslanktransformatie kunt ervaren.

21 dagen Keto Revolutie kookboek

Denk niet dat dit weer een extreem moeilijk te volgen afslankdieet is waar je gaat verhongeren. Niks van dat!

Met onze heerlijke recepten ga je smakelijker eten dan ooit te voren en zul je je meerdere keren afvragen of zo lekker wel echt gezond is?

Inclusief maaltijdplanningen, boodschappenlijstjes en een complete videocursus voor als je liever kijkt dan leest. 

<<< Open hier de KETO REVOLUTIE >>>

Heb je nog vragen over het recept of het dieet programma dat ik met je deel, laat dan onderaan in dit artikel een reactie achter. Vergeet niet onze 60 dagen niet goed geld terug garantie.

 

2 reacties

  1. Caroline says:

    Auberginerecepttip: aubergine parmiggiana, heerlijk!

  2. Aubergine lasagne! Gehakt rullen, tomatensaus toevoegen, indien gewenst beetje kookroom (light) toevoegen, aubergines dun snijden en grillen. Op stapelen zoals normale lasagne, 20 tot 25 min in de oven op 200 graden. Super lekker, voedzaam en vullend

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*