Gegrilde auberginetorentjes

Gegrilde auberginetorentjes

Aubergine is een groente die ik maar moeilijk kan inpassen in mijn dagdagelijkse recepten en daarom gebruik ik het eigenlijk ook niet vaak. Als jij een lekker recept weet met aubergine, laat dan gerust een reactie achter. *eeuwige dankbaarheid*

Maar dus, toen ik dit vegetarisch recept tegenkwam, moest ik het gewoon proberen, want het zag er gewoon overheerlijk uit. En jawel, dat was het ook!

TIP: “Wil je graag een koolhydraatarm dieet volgen? Maak dan gebruik van het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu! De recepten zijn eenvoudig en snel te bereiden en je zal zo’n 2 kg per week afvallen!”. Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Dit is het trouwens het tweede “pestorecept”. Degenen die de blog een beetje volgen, weten dat ik er dus nog eentje in petto heb. Het eerste, “Kip met Pestosaus”, vind je hier.

Opmerking:

De ingrediënten voor de pesto zijn overdreven voor dit recept alleen, maar wanneer ik pesto maak, dan maak ik ineens voldoende. Je kan pesto tot wel een maand lang bewaren in de koelkast!

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 tomaten
  • 20 g feta

Ingrediënten voor de pesto

  • 60 g pijnboompitten
  • 60 g parmezaanse kaas
  • 60 g basilicum
  • 6 à 8 el olijfolie
  • 1 teentje look (optioneel)
  • sap van 1/2 citroen

Werkwijze

  1. Snij de aubergine kruislings in plakjes van ongeveer 1 cm. Kruid met zout en zet ze 30 minuten opzij zodat al het overtollge vocht uit de aubergine kan komen.
  2. Dep de aubergine droog en bedruppel ze met wat olijfolie. Gril ze in een grilpan voor ongeveer 2 à 3 minuten aan elke zijde.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Nu maken we de pesto: doe daarvoor alle ingrediënten in een blender, behalve het citroensap. Mix tot je een gladde massa bekomt. Voeg er nu het citroensap aan toe en kruid met peper en zout. Roer goed.
  5. Snij de tomaten in plakjes van ongeveer 0,5 cm.
  6. Doe wat olijfolie in een ovenschotel. Leg daarin de aubergine. Bestrijk de aubergine met ½ eetlepel van de pesto en brokkel er de feta over. Daarbovenop leg je een plakje tomaat. Herhaal dit proces nogmaals. Besprenkel alles met wat olijfolie en zet in de oven gedurende zo’n 15 minuten.

Voedingswaarde (per portie van 3 torentjes)
Calorieën: 232
Eiwitten: 8,0 g

Koolhydraten: 12,5 g

Vetten: 15,6 g

Afvallen dankzij het Koolhydraatarm Weekmenu

Ben je opzoek naar meer koolhydraatarme recepten? Dan is het Koolhydraatarm Weekmenu ook iets voor jou. Ik maak er dagelijks gebruik van omdat je complete dagmenu’s ontvangt.

Zo hoef ik niet alles uit te zoeken en ook kloppen de voedingswaarden die je iedere dag mag binnen krijgen om af te kunnen vallen. Waar ik ook veel aan heb zijn de snelle en makkelijke recepten.

Ik ben namelijk een druk persoon en heb geen tijd om veel met eten bezig te zijn. Wat ik ook nog graag wil benoemen is dat je tussendoor geen honger hebt. Er zijn 6 eetmomenten per dag en dat geeft mij constant een verzadigd gevoel.

Waarom ik het Koolhydraatarm Weekmenu ook met jou wil delen is omdat je 30 dagen afslank garantie hebt. Mocht je het toch niks vinden of val je niet af, dan krijg je het volledige aankoop bedrag terug.

Voor meer informatie raad ik je aan om naar deze pagina te gaan >> Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Heb je vragen over dit recept of weekmenu laat dan hieronder een reactie achter. Ik help je graag verder!

Het Koolhydraatarm 30 dagen menu

 

2 reacties

  1. Caroline says:

    Auberginerecepttip: aubergine parmiggiana, heerlijk!

  2. Aubergine lasagne! Gehakt rullen, tomatensaus toevoegen, indien gewenst beetje kookroom (light) toevoegen, aubergines dun snijden en grillen. Op stapelen zoals normale lasagne, 20 tot 25 min in de oven op 200 graden. Super lekker, voedzaam en vullend

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*