Aardbei chocolade cheesecake

Aardbei chocolade cheesecake

Vandaag is het mijn verjaardag… en dan mag het al een keer wat meer zijn hé 

TIP: “Wil je graag een koolhydraatarm dieet volgen? Maak dan gebruik van het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu! De recepten zijn eenvoudig en snel te bereiden en je zal zo’n 2 kg per week afvallen!”. Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Ingrediënten voor de bodem

  • 160 g amandelmeel
  • 5 el cacao
  • 5 el zoetstof
  • 50 g gesmolten boter
  • enkele fijne stukjes aardbei (de mooiste stukjes)


Ingrediënten voor de vulling

  • 450 g aardbeien
  • 60 ml water (en daarnaast ook wat voor de gelatine)
  • 12 blaadjes gelatine
  • 20 cl volle room
  • 450 g verse kaas (type: Philadeplhia Light)
  • 12 el zoetstof
  • 1/2 tl vloeibare Stevia
  • 1 vanillestokje

Ingrediënten voor de topping

Werkwijze

  1. Doe de amandelmeel, de cacao en de zoetstof in een kom. Smelt de boter en doe die bij de voorgaande ingrediënten. Kneed alles onder elkaar en stort het geheel uit in een springvorm. Druk de bodem goed aan.
  2. Snij enkele dunne plakjes van de aardbeien. Gebruik het middelste deel, dat is het mooist. Zet de aardbeipartjes rechtop tegen de rand van de springvorm.
  3. Zet een pannetje op een medium vuur en doe er 60 ml water in en de aardbeien. Laat enkele minuutjes pruttelen totdat je de aardbeien kan pureren met een vork. Pureer ze.
  4. Laat de gelatine enkele minuutjes weken in koud water. Voeg het daarna toe aan de aardbeipuree. Laat de aardbeipuree vervolgens afkoelen.
  5. Klop de room op samen met de inhoud van het vanillestokje.
  6. In een andere kom klop je de kaas op met de zoetstof (ook de vloeibare Stevia). Dit meng je vervolgens onder de aardbeipuree.
  7. Voeg nu voorzichtig de room toe aan de aardbeipuree. Meng goed.
  8. Doe de cheesecake vulling op de bodem en zet minstens 3u in de koelkast.
  9. Wanneer de cheesecake volledig is opgesteven, ga je voorzichtig met een scherp mes langs de rand van de springvorm voor je hem losklikt. Probeer de aardbeipartjes niet te beschadigen.
  10. Smelt in een pannetje op een laag vuur de boter en de chocoladee. Voeg de zoetstof toe en roer goed. Laat 5 à 10 minuutjes afkoelen en giet hem dan over de cheesecake. Laat nog 20 minuten opstijven in de koelkast vooraleer je de cheesecake serveert.
  11. Kaarsjes blazen en Happy Birthday!

Voedingswaarde (per portie)
Calorieën: 283
Eiwitten: 11,9 g

Koolhydraten: 12,2 g

Vetten: 21,4 g

Afvallen dankzij het Koolhydraatarm Weekmenu

Ben je opzoek naar meer koolhydraatarme recepten? Dan is het Koolhydraatarm Weekmenu ook iets voor jou. Ik maak er dagelijks gebruik van omdat je complete dagmenu’s ontvangt.

Zo hoef ik niet alles uit te zoeken en ook kloppen de voedingswaarden die je iedere dag mag binnen krijgen om af te kunnen vallen. Waar ik ook veel aan heb zijn de snelle en makkelijke recepten.

Ik ben namelijk een druk persoon en heb geen tijd om veel met eten bezig te zijn. Wat ik ook nog graag wil benoemen is dat je tussendoor geen honger hebt. Er zijn 6 eetmomenten per dag en dat geeft mij constant een verzadigd gevoel.

Waarom ik het Koolhydraatarm Weekmenu ook met jou wil delen is omdat je 30 dagen afslank garantie hebt. Mocht je het toch niks vinden of val je niet af, dan krijg je het volledige aankoop bedrag terug.

Voor meer informatie raad ik je aan om naar deze pagina te gaan >> Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Heb je vragen over dit recept of weekmenu laat dan hieronder een reactie achter. Ik help je graag verder!

Het Koolhydraatarm 30 dagen menu

 

11 reacties

  1. Hoi! Mijn dochter is volgende week jarig en deze taart lijkt mij perfect om te maken. Maar ik zie zoveel zoetstof staan, dat wil ik niet gebruiken, heb je een idee wat ik daarvoor in plaats kan gebruiken? Groeten Yvonne

  2. Stephje says:

    Wat ziet het er heerlijk uit. Hoelang kan ik deze taart in de koelkast bewaren?

  3. Gisella says:

    Moet de bodem in de oven?

  4. Ik wil geen gelatine gebruiken. Kan ik dit door agar-agar vervangen en hoeveel moet ik dan gebruiken?

  5. Ik wil hem graag zaterdag maken, welke springvorm heb je gebruikt? Wat bedoel je met volle room?

    Bedankt

  6. hallo,

    Ik mis vaak in de recepten hoe groot bv je springvorm moet zijn.
    Zo ook voor deze taart……
    Kunt u mij dat vertellen?

    Bedankt alvast!

  7. De taart zag er lekker uit, ik vond de gaart wel erg naar zoetstof smaken, erg kunstmatig gezoet. Wat voor zoetstof heb je erbij gebruikt?

  8. He hallo. Heb de taart net gemaakt en bovenop de chocolade ganache nog een lading vers fruit (aardbeien, bramen, blauwe bessen) gedeponeerd. Ziet er nóg feestelijker uit. Ben benieuwd hoe het smaakt.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*