Zalm op een bedje van avocado salsa

Zalm op een bedje van avocado salsa

Zo eenvoudig, maar oh zo fantastisch lekker! Het ultieme bewijs dat je voor een gezonde maaltijd ├ęcht niet lang in de keuken hoeft te staan ­čÖé

Ingredi├źnten

  • 2 zalmfilets (ong. 150 g per persoon)
  • 1 avocado
  • 2 el limoensap (of citroensap)
  • 2 el olijfolie
  • 2 el sjalot
  • 2 el peterselie
  • 2 tl mosterd

Werkwijze

  1. Snij de avocado in blokjes en hak de sjalot en de peterselie fijn.
  2. Doe alle ingredi├źnten (behalve de zalmfilets natuurlijk) in de food processor. Kruid met peper en zout en zet de food processor aan. Als je lang doormixt bekom je een soort van papje. Als je dit liever hebt is dat perfect. Anders moet je op tijd stoppen ­čÖé
  3. Doe wat olie in een pan en zet die op een hoog vuur. Kruid beide zijden van de zalmfilets met peper en zout en bak elke zijde ongeveer 3 à 4 minuten.
  4. Schik wat van de avocadosalsa op een bord en leg hierop de zalmfilets.
  5. Smakelijk!

Voedingswaarde (per portie)
Calorie├źn: 481
Eiwitten: 34,7 g

Koolhydraten: 4,0 g

Vetten: 37,6 g

 

2 reacties

  1. Het was heerlijk

  2. Ok, lekker hoor, maar daarna verrek je nog van de honger.
    Waarmee gaan we “vullen”?
    Geef eens een suggestie?

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*