Sint-Jacobsvruchten met botersaus

Sint-Jacobsvruchten met botersaus

Dit gerecht kan perfect als voor- of als hoofdgerecht geserveerd worden. Reken voor een voorgerecht op 3 Sint-Jacobsvruchten per persoon.

Ingrediënten

  • Sint-Jacobsvruchten
  • 1 sjalot
  • 2 el witte wijn
  • 2 el azijn
  • 1 limoen
  • 60 g ongezouten boter
  • gedroogde peterselie (optioneel)

Werkwijze

  1. Hak de sjalot fijn.
  2. Doe in een pannetje de wijn, de azijn en een scheutje water. Doe de sjalot erin en zet de pan op een laag vuur. Laat even sudderen tot de sjalot een soort van nat papje vormt.
  3. Draai het vuur uit en doe er nu beetje bij beetje de boter bij. Gebruik kleine hoeveelheden, anders schift de saus. Roer goed.
  4. Doe er wat limoensap bij en kruid met peper en zout.
  5. Kruid de Sint-Jacobsvruchten langs beide kanten met zout en peper en bedruppel ze met wat olijfolie.
  6. Zet een pan op het vuur en laat die erg heet worden. Bak er de Sint-Jacobsvruchten in (ongeveer 2,5 minuut aan elke kant).
  7. Serveer de Sint-Jacobsvruchten op een bord en druppel er wat van de saus over.
  8. Bestrooi met wat gedroogde peterselie (optioneel).

Tip: Maak je dit als hoofdgerecht? Serveer dan met een salade naar keuze.

Voedingswaarde
Calorieën: 200
Eiwitten: 28,9 g

Koolhydraten: 3,9 g

Vetten: 8,3 g

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*