Mini pizza snacks

Mini pizza snacks

Deze mini pizza snacks zijn echt geweldig! Ik heb ze voor het eerst gemaakt als voorgerecht voor een etentje met vrienden. Iedereen was wild enthousiast (en bovendien had niemand door dat ze “koolhydraatarme kost” voorgeschoteld kregen :-)).
Tegenwoordig maak ik ze regelmatig als hoofdgerecht, zo lekker vind ik ze!

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • pastasaus (naar keuze, vb: marinara, bolognese)
  • mozzarella

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Was de courgette en snij ze vervolgens in plakjes van 1 cm dik.
  3. Zet een pan of grilpan op een matig vuur en doe er wat olijfolie in. Bak de courgetteplakjes ongeveer 1 à 2 minuten aan elke kant (bak ze zeker niet te plat).
  4. Snij de mozzarella in hele fijne stukjes.
  5. Neem een bakplaat en bekleed die met wat babpapier of met een siliconen bakmat. Leg de courgetteplakjes hierop. Kruid met peper en zout.
  6. Doe wat pastasaus op de courgette en beleg vervolgens met de mozzarella.
  7. Zet de bakplaat een tweetal minuten in de oven. Blijf erbij staan en haal de mini pizza snacks eruit wanneer de mozzarella gesmolten is.

 Tip: je kan ook aubergine gebruiken i.p.v. courgette.

 

3 reacties

  1. Weer zo’n leuk recept, dat kan vanavond nog als voorgerechtje !
    Anne

  2. Wat een leuk, lekker én simpel recept.
    Ik ben bijna jarig en weet nu wat ik ga “uitdelen:))”.

  3. Lekker en origineel! Zeker met wat extra traditionele pizzatoppings zoals salami, ham, champignons & tonijn is het smullen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*