Citroenkoekjes

Citroenkoekjes

Geen lange uitleg vandaag… Het is weer weekend en dan bakken we al graag eens wat lekkers voor tijdens de week. Je kan vast onmiddellijk aan de slag met dit recept, want dit zijn (althans voor mij) allemaal producten die ik standaard in huis heb sinds ik koolhydraatarm door het leven ga.

Ingrediënten

  • 80 g boter
  • 200 g amandelmeel
  • 50 g Sukrin (of andere zoetstof naar keuze)
  • zeste van 1/4 citroen

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Smelt de boter in de microgolf/magnetron of op een zacht vuurtje.
  3. Voeg het amandelmeel, de Sukrin en de zeste van de citroen samen. Voeg ook de gesmolten boter toe en roer alles goed door elkaar.
  4. Neem een bakplaat en beleg die met bakpapier of met een silicone bakmatje. Maak kleine balletjes van het deeg en druk ze plat. Leg ze vervolgens op de bakplaat.
  5. Zet de bakplaat gedurende 10 à 15 minuten in de oven of totdat de koekjes goudbruin zien. Laat ze afkoelen alvorens ze van de bakplaat te halen.

Voedingswaarde
Calorieën: 112
Eiwitten: 2,4 g

Koolhydraten: 0,7 g

Vetten: 11,3 g

 

19 reacties

  1. Christine says:

    Heb deze koekjes gebakken. Ze zijn lekker van smaak, maar voor mij kruimelen de koekjes iets teveel. Hoe los ik dat best op?

  2. ik heb ze gemaakt en vond ze heerlijk….zou ik ipv amandelmeel ook kokosmeel kunnen gebruiken en moet ik dan dezelfde hoeveelheid aanhouden?
    Alvast bedankt 🙂

    • Hoi Aida, ik zou in dit recept het amandelmaal zeker niet vervangen door kokosmeel. Kokosmeel neemt namelijk veel meer vloeistof op.

  3. Jaqueline says:

    Hoi,
    Kun je ipv boter ook kokosolie gebruiken voor deze gerechten?
    Zo nee, gebruik je dan roomboter of margarine?

    Gr Jaqueline

  4. Marijke says:

    Ik ben ook nieuwsgierig aar welke boter lekker smaakt.
    ik heb de vorige keer de goedkoper variant van ongezouten roomboter van de ah gebruikt.
    De koekjes waren echt niet lekker en die smaakt overheerste.
    Ik heb ze eerder gemaakt met boter van iemand anders. Geen idee welke. Maar doe waren verrukkelijk!!

  5. samantha says:

    Ik heb deze koekjes net gemaakt. Maar die van mij zijn echt poederig/kruimelig geworden ook smaken ze best bitter. Wat heb ik verkeerd gedaan?

  6. Laurentina says:

    ik heb deze koekjes gemaakt
    het zoet heb ik vervangen door 90 gram sukrin
    ik heb er ook een half ei extra door gedaan
    nu zijn ze prachtig van structuur
    de baktijd was 8 minuten meer ze zijn heerlijk

  7. Hallo,

    In welke verhouding kan je de zoetstof vervangen door bv honing of ahornsiroop?

  8. Mariska says:

    Wat is een zeste van een citroen?

  9. Wat is zeste van een citroen? Een zesde? Of de schil maar hoeveel?

  10. Kan ik ook sinaasappel rasp gebruiken? Of zitten daar te veel koolhydraten in?

  11. Wat is Zeste van citroen, daar is nog geen antwoord op gegeven?????

  12. Ik kan geen bolletjes rollen van het deeg. Hoe komt dit? Het verkruimelt in mijn handen.

  13. Ik heb deze koekjes gemaakt maar de helft van alles om het te proberen. Op 40 gr boter heb ik 30 gram steviala Kristal Sweet Xtra en een half ei voor de binding gebruikt.
    Het is nogal plakkerig, maar als je eerst kleine bolletjes maakt, en ze op de plaat (met bakpapier) plat drukt gaat t goed. Een paar had ik ietsje dikker gemaakt, waren lekker, maar zacht van structuur. Ik had ook een paar hele dunne, met kokos als garnering, deze waren echt heerlijk en ook een stuk knapperiger (deze waren echt met n lekkere bite! )

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*