Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

Eigenlijk staan er totaal nog niet veel soeprecepten online… Nochtans maak ik regelmatig een grote pot soep klaar die ik dan kan invriezen en meenemen naar het werk voor tijdens de lunch. Een ideale manier om op een snelle manier een portie groenten (en dus vezels) naar binnen te krijgen!

Ik beloof dat ik vanaf nu wat meer van mijn lievelingssoepen met jullie zal delen! En vandaag begin ik met een overheerlijk bloemkoolsoepje!

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 1,5 l kippenbouillon
  • een klontje boter
  • kruidentuiltje met peterselie, tijm en laurier

Werkwijze

  1. Was de bloemkool en verdeel ze in roosjes.
  2. Snipper de ui (het hoeft niet heel erg fijn te zijn, we gaan straks nog mixen).
  3. Zet een grote pot op het vuur en doe hierin een klontje boter. Fruit de ui erin aan.
  4. Doe de bloemkool erbij en voeg 1,5 l kippenbouillon toe.
  5. Maak een kruidentuiltje met wat peterselie, tijm en laurier en voeg het toe. Kruid met peper en zout en laat alles zo’n 20 minuten zachtjes koken.
  6. Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep.

Tip: Je kan hier gerust een scheutje room aan toevoegen als je dat wenst.

Tip 2: Voeg wat gerookte spekblokjes toe en je verhoogt aanzienlijk de hoeveelheid eiwitten (je zal dan langer een vol gevoel hebben).

Voedingswaarde (per portie van 300 ml)
Calorieën: 73
Eiwitten: 4,0 g

Koolhydraten: 6,3 g

Vetten: 2,7 g

 

6 reacties

  1. Hoeveel gram bloemkool gebruik je? Elke bloemkool heeft ander gewicht toch? #dtv

    • Ik heb ze niet gewogen, het was zeker geen hele kleine bloemkool. Maar in principe maakt het niet zoveel uit voor soep hoor. Als je denkt dat je te weinig bloemkool hebt, begin dan met wat minder bouillon en leng aan als je de soep toch nog te dik vindt. Succes!

  2. heel lekker!
    Heb er zelf nog gebakken spekjes aan toegevoegd! Super!!!

  3. ann van roon says:

    ooopsies erg lekker

  4. Nelleke Westdijk says:

    Zou ook voorzichtig zijn met zout als er al een bouillonblokje in zit. Was heerlijk trouwens. Ik heb gemaakt van een kwart bloemkool en stronk.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*