Bananenbrood

Bananenbrood

Bananenbrood… dat klinkt echt totaal niet geschikt in een koolhydraatarme levensstijl… en jawel, gelijk heb je! Maar met deze versie krijg je slechts 4,4 g koolhydraten binnen per sneetje… dat valt best mee, toch? ­čÖé

77% van de koolhydraten komen uit de bananen, maar die zorgen er dan weer voor dat je in dit recept absoluut geen zoetstof moet toevoegen.

Ik heb het “bananenbrood” gedoopt, maar het kan eigenlijk ook halvelings doorgaan voor een cake.

Ingredi├źnten

  • 450 g amandelmeel
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 1/2 tl bicarbonaat (baking soda)
  • 1/2 el appelazijn

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180┬░C.
  2. Meng de eieren, bicarbonaat en appelazijn goed door elkaar.
  3. Voeg er nu het amandelmeel aan toe.
  4. Pureer de bananen en doe ze bij de andere ingredi├źnten. Meng alles goed door elkaar.
  5. Doe het beslag in een ingevet bakblik en zet het ongeveer 45 minuten in de oven. Laat het brood goed afkoelen, dan is het makkelijker om te snijden.

Voedingswaarde (per sneetje)
Calorie├źn: 145
Eiwitten: 5,1 g

Koolhydraten: 4,4 g

Vetten: 12,1 g

 

6 reacties

  1. 4,4 kh per snee ,maar hoeveel sneetjes is dit heerlijke brood dan?

  2. Kan je de appelazijn door iets anders vervangen of weglaten?

    • Bettina says:

      Ik denk dat je het wel kan vervangen door citroensap. Het moet in ieder geval iets zurigs zijn vanwege baking soda.

  3. Ik heb het gemaakt maar het werd bij met mixen al geen gladde massa. Kan het zijn dat het een fout is dat er 450 gr amandelmeel in moet? Meeste recepten gaat er maar 150 gr in nl.

  4. Afgelopen week met succes gemaakt .vandaag met appel en kaneel geprobeerd.gaat ook goed. Ipv bananen :3 middelgrote appels en met 1tl kanneel ,dit met staafmixer grof fijnmalen en aan beslag toevoegen.En in appel en kanneel zit weer minder koolhydraten dan in banaan.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*