Aardbei yoghurt snacks

Aardbei yoghurt snacks

Ingredi├źnten

Werkwijze

  1. Als je je yoghurt graag wat zoeter wenst, doe er dan eerst wat zoetstof in. Zet het potje dan een 5-tal minuutjes in de vriezer, zodat de yoghurt wat steviger wordt.
  2. Maak de aardbeien schoon en dep ze droog met keukenpapier.
  3. Zet een platte schaal klaar, dip vervolgens de aardbeien in de yoghurt en leg ze los van elkaar op de schaal. Zet de schaal in de vriezer.
  4. Voor een dikkere laag yoghurtijs om de aardbei kan je dit dipproces na het bevriezen nog een keer herhalen.

Het kan ook makkelijker (maar iets minder mooi :-))
Neem een ijsblokjesbakje en vul dit met een laagje yoghurt, snij de aardbeien doormidden en leg ze er voorzichtig in, bedek de aardbeien vervolgens weer met een laagje yoghurt. Invriezen en klaar.

Tip: varieer met verschillende fruitsoorten.

Tip 2: rol de bevroren aardbei yoghurt snacks door wat geraspte kokos voor extra smaak en een mooie afwerking of smelt wat pure chocolade au bain marie en dop je aardbeien hierin. Bestrooi eventueel daarna nog met wat geraspte kokos.

Voedingswaarde (per aardbei)
Calorie├źn:14
Eiwitten: 0,4 g

Koolhydraten: 1,0 g

Vetten: 0,9 g

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*